יום רביעי, 21 באוקטובר 2015

עוגת שמרים של אמא

מצרכים לבצק:

·         6 כוסות קמח
·         3 ביצים
·         1 כוס סוכר
·         300 גרם חמאה (חבילה גדולה אחת וחבילה קטנה אחת)
·         1.5 כוס חלב
·         60 גרם שמרים (קובית שמרית) או 25 גרם (שהם 3 כפות) שמרים יבשים

אופן הכנת הבצק:

להמיס את החלב, הסוכר והחמאה, להפריש מעט לשמרים להתפחה. להוסיף לקמח לאחר שהתקררו הנוזלים והשמרים. לערבב בכף ולהניח בסיר מכוסה במקרר ללילה. לאחר מכן, יש לקמח את משטח העבודה ולחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים.

מצרכים למילוי:

·         4 כפות קקאו
·         2 כפות קינמון
·         12 כפות סוכר
·         200 גרם חמאה (חבילה גדולה)

יש לפתוח את הבצק בצורה מלבנית, למרוחה שכבה אחידה של חמאה, לפזר את תערובת הקקאו/קינמון/סוכר. לקפל לשליש (אורך ורוחב), לשטח עם מערוך לצורה מלבנית, לחתוך לאורך הבצק 3 צמות (להשאיר מקום לא חתוך בקצה העליון) ולקלוע לצמה. לכסות בתבנית ולהתפיח (40-60 דקות). לחמם מראש תנור ל-180 מעלות ולאפות כ-40 דקות עד שעה (עד שהשטרודלים מקבלים צבע חום כהה). לבדוק עם קיסם שיוצא יבש לסיום האפייה.

מצרכים לזיגוג:

·         1/4 כוס קוניאק
·         3/4 כוס חלב
·         1/2 כוס סוכר

יש להרתיח את מוצרי הזיגוג עד לקבלת מרקם אחיד ולזגג על כל שטרודל לאחר האפייה.


בתאבון !

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה