יום שישי, 30 באוקטובר 2015

ג'חנון של אמא

ג'חנון של אמא
מצרכים:

1/2 קילו קמח לבן בהיר
1.5 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
1/2 חבילת מרגרינה בלו בנד לאפייה ובישול ללא תוספת סוכר
25 גרם חמאה

אופן ההכנה:


לשים את הבצק ומעבדים מספר פעמים ביום עד שמרגישים שהבצק נוח לעבודה. בכל פעם להרטיב מעט את הבצק שלא יתייבש ולכסות עד ללישה הבאה. מחלקים ל-8 כדורים שווים (חצי/רבע/בודד). לאחר החלוקה לתת לבצק לנוח כשעתיים. הכדורים צריכים להיות שטוחים מעט (סימן שניתן להתחיל לפתוח את הבצק.

פותחים את הבצק לאט לאט ובעדינות לצורה של מעגל גדול (קוטר של 60 ס"מ) שלא יקרע ומורחים במרגרינה. מקפלים לחצי ומורחים שוב במרגרינה. מקפלים לרבע (יראה כמו מלבן ארוך) מורחים שוב מרגרינה ומגלגלים מצד לצד לצורת גליל. חוזרים על פעולה זו בשאר כדורי הבצק. מניחים בסיר שאת תחתיתו וצדדיו מורחים קלות במרגרינה.

את הסיר מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות. בחלוף 5-7 שעות בודקים ואם אפוי קלות בצדדים, הופכים (נעזרים בשני מזלגות), זורקים 25 גרם חמאה ומזלפים מעט מים מלמעלה. לכסות את המסכה ולהוריד ל-50 מעלות להמשך אפייה עד הבוקר (7-9 שעות נוספות). 

בפעמים הראשונות עד להכרת עוצמת תנור האפייה, יש לבדוק מספר פעמים את האפייה ולהמשיך להפוך בהתאם לצורך, בכל פעם שהופכים יש להזליף מעט מים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה