יום שישי, 19 ביוני 2020

לחוח של מלכה ינאי


מצרכים:

חצי קילו קמח לבן עם שמרים של אסם
1 כף סוכר
3/4 כף מלח
2.5 כוסות מים
1 כוס מים חמים
מרגרינת מזולה טבעית

אופן ההכנה:

לתוך קערה יש לשפוך את הקמח, 2.5 כוסות מים סוכר ומלח ולערבב עד שאין גושים. יש להוסיף כוס מים חמים בהדרגה ולהמשיך לערבב עד לבלילה סמיכה ואחידה.

יש להניח להתפחה ראשונה 20-30 דקות.

לאחר התפחה ראשונה יש לערבב ולהוסיף עוד כוס מים אחת לפי הצורך עד לבלילה סמיכה ואחידה שלא תהיה דלילה ולהניח להתפחה שניה 20-30 דקות נוספות.

לאחר ההתפחה השנייה יש לערבב את הבלילה, למרוח מעט מזולה על גבי מחבת בקוטר 28 ס"מ, ליצוק 2.5 מצקות לתוך המחבת ולבשל על אש גבוהה.

אחרי שנוצרים העיניים על גבי הלחוח והשכבה העליונה יבשה יש לכסות עם מכסה אלומיניום לקבלת ברק. 

בסיום יש להניח על הלחוח על בד או נייר מגבת להתקרר.

את החלק הגלוי לאש של המחבת יש לקרר היטב עם מים מהברז וחוזר חלילה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה