![]() |
קיש פטריות |
1/2 גביע שמנת חמוצה
1.5 כוס קמח תופח של אסם
100 גרם חמאה
אופן הכנת הבצק:
ללוש את הבצק ולשטח על בסיס ודפנות תבנית עגולה (קוטר 26 ס"מ).
מצרכים למלית:
2 בצלים גדולים
1 קופסת פטריות חתוכות של ויליפוד
1 כף אבקת מרק פטריות (של אסם)
200 גרם גבינת קשקאוול מגוררת
3 ביצים
2 כפות חלב
1 גביע שמנת חמוצה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
לטגן את הבצלים עד להזהבה. לשטוף את הפטריות במים ולהוסיפם לטיגון קל עם הבצלים המוזהבים.
להכין בקערה נפרדת תערובת של גבינת קשקאוול, ביצים, חלב, שמנת חמוצה, מלח ופלפל. להוסיף לקערה את הבצלים והפטריות המטוגנים, לערבב את הכל למלית אחידה וליצוק על הבצק שבתבנית.
לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 30-35 דקות עד להשחמת השכבה העליונה. בסיום האפייה יש לכבות את התנור, לפתוח את הדלת ולהמתין לפני הוצאת התבנית עד לחום פושר ולהוציא לצינון.
מתכון של אמיר! מומלץ ביותר !
השבמחק