יום שלישי, 1 בדצמבר 2015

שושני תפוחי עץ של אהבה

שושני תפוחי עץ של אהבה
מצרכים:

2 תפוחי עץ אדומים גדולים
2 עלי בצק פילו
35 גרם חמאה
6 כפיות ריבת משמש
אבקת קינמון
1 לימון בינוני
15 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה:


חוצים את שני תפוחי העץ לחצאים ופורסים לפרוסות דקות. את החצאים הפרוסים מכניסים לסיר ומכסים במים. סוחטים לתוך המים לימון ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ועד שתפוחי העץ יתרככו.

ממיסים 25 גרם חמאה ומורחים על דף פילו פרוס. מניחים על דף הפילו את הדף השני וחוזרים על פעולת מריחת המחאה המומסת היטב לאורך ורוחב הדף.

את שני דפי הפילו של לחתוך לרוחב ל-6 מבלנים שווים. על כל מלבן יש למרוח כפית ריבת משמש ולפזר מעל אבקת קינמון לפי הטעם האישי.

את חצאי התפוחים יש ליבש מעט מהנוזלים ששהו בהם (את הנוזלים אפשר לשמור בקירור ולהשתמש כליפתן), ולהניח זה על גבי זה בחצי העליון לאורך הבצק המלבני. את החצי התחתון של הבצק יש לקפל על חצאי התפוחים ולגלגל את הבצק והתפוחים עד לקבלת שושנת תפוח.

יש להניח את שושנת התפוח בגביע נייר אפייה ולחזור על פעולה זה עבור ש אר חמשת המלבנים.

10 גרם חמאה יש לחתוך ל-6 קוביות שוות, להניח במרכז כל אחת מששת השושנים ולהכניס לאפייה של 30-35 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה