יום שישי, 4 בינואר 2019

אנטריקוט בצלייה ואפייה


מצרכים:

2 נתחים עבים וטריים של אנטריקוט (440 גרם כל אחד)
שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס
4 שיני שום קלופים וחצויים לשניים

אופן ההכנה:

לפני הצלייה יש להניח את הנתחים כחצי שעה מחוץ למקרר שיגיעו לטמפרטורת החדר. 

יש לזלף שמן זית, לתבל במלח גס ופלפל גרוס בנדיבות ולעסות את הנתחים משני הכיוונים וגם מהצדדים. 

יש לחמם מחבת על אש גבוהה עד שיעלה מעט עשן, להוסיף מעט שמן זית ולהניח את הנתחים לצלייה של 2 דקות מכל צד. 

לאחר הצלייה יש להכניס את המחבת עם הנתחים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס ולהמשיך את האפייה למשך 7 דקות נוספות למידת הכנה של מדיום. 

בסיום יש להניח על משטח חיתוך ולהמתין 5 דקות לפני חיתוך לרצועות. המתנה זו חשובה מאוד לגיבוש הנוזלים בנתחים ולשמירה על עסיסיותם. 

מתאים לשני סועדים, בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה