מצרכים:
3 חצילים
3 בטטה
3 כפות סילאן
3 כפות טריאקי
3 כפות צ'ילי מתוק
3 כפות סומסום לא קלוי
3 כפות סוכר דמררה
3 כפות שמן זית
3 כפיות מלח אטלנטי
3 שיני שום
0.5 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
חותכים את החצילים והבטטות לקוביות של 2 ס"מ.
חצילים
את החצילים מניחים בקערה גדולה ומפזרים מעל מלח אטלנטי כך שיעטוף את כל הקוביות וממתינים כרבע שעה עד שהחצילים יגירו נוזלים.
פורסים נייר מגבת, מניחים עליו את החצילים ומייבשים היטב מהנוזלים.
מחמים שמן בסיר לטיגון החצילים בשמן עמוק עד שהם משחימים, ובסיון הטיגון מניחים על גבי רשת.
בטטות
את הבטטה מניחים על תבנית, מפזרים באופן שווה שמן זית, סוכר דמררה, פלפל שחור ומערבבים כך שכל הקוביות יעטפו ברכיבים שפוזרו עליהם.
מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות לחצי שעה. בחלוף חצי שעה (לאחר שהבטטות התרככו) מגבירים ל-250 מעלות וממשיכים לאפות (5-10 דקות נוספות) עד שקצות הבטטות יחרכו.
רוטב
לקערה נפרדת מכניסים, סילאן, צ'ילי מתוק, טריאקי, ושום כתוש. מערבבים היטב עד שהרוטב נעשה אחיד.
הגשה
לאחר שהחצילים והבטטות התקררו, מוסיפים את החצילים לתבנית הבטטות, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים סומסום ומערבבים בקיפול את כל הרכיבים כך שהרוטב והסומסום יעטפו כל קוביית חציל ובטטה.
ניתן לקשט במעט כוסברה קצוצה, או גבעול בצל ירוק טרי קצוץ.
סלט חגיגי ומתקתק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה