יום שישי, 19 באוקטובר 2018

פירה ערמונים

מצרכים:

5 תפוחי אדמה
2 בצלים
4 שיני שום
3 כפות שמן זית
100 גרם ערמונים (משקית)
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

מקלפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר בישול, מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים עד שמזלג ננעץ בתפוחי האדמה בקלות.

קוצצים את הבצלים לקוביות דקות ומטגנים. קוצצים את הערמונים לקוביות קטנות ומוסיפים לטיגון לאחר שהבצלים הזהיבו. כותשים את שיני השום ומערבבים לעוד 2-3 דקות.

לאחר שתפוחי האדמה סיימו את הבישול, מרוקנים את המים ומועכים עם מוט לפירה, מוסיפים את שמן הזית, מלח, פלפל ואת תערובות הבצל, הערמונים והשום שטיגנו וממשיכים למעוך היטב לקבלת תערובת רכה ואחידה.

מתאים ל-4 סועדים.

בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה